tiistai 15. syyskuuta 2015

Vesipuolukat

Aina välillä pitää kokeilla jotain uutta säilönnänkin suhteen. Kerran katsoin Strömsöä, jossa he säilöivät kokonaisia puolukoita veteen. Asia jäi kummittelemaan mieleeni. Sain äitiltä viitisen litraa puolukkaa, joten siitä riitti hyvin tähän kokeiluun. Mies ja Pirpana ovatkin jo aloittaneet puolukkapurkin tyhjennyksen.


Kaikessa yksinkertaisuudessaan puolukat perataan ja huuhdellaan vedellä. Laitetaan purkkiin ja kaadetaan päälle keitettyä jäähdytettyä vesijohtovettä. Purkki suljetaan ja säilytetään viileässä.

-Nna-

perjantai 11. syyskuuta 2015

1 v. kutsut

Päivät menevät hurjaa vauhtia eteenpäin, eikä täällä ole paljoa ehditty käsitöitä tekemään. Pirpana täyttää juuri 11 kk ja on kyllä edelleen ihana ja touhukas tapaus. Olemme käyneet vauvasirkuksessa, joka sopiikin hyvin tuolle meidän pienelle hurjapäälle.


Vauvavuosi kulkee kovaa vauhtia loppua kohden. Askartelin yksinkertaiset kutsukortit tuleville synttäreille. Niistä tulee pienet juhlat, kuten nimiäisistäkin. Näihin on kutsuttu lähinnä vain kaikista läheisimmät sukulaiset ja kummit. Kutsut tehtiin kotoa löytyvistä tarvikkeista, muuten korttipohjaksi olisi varmaan valikoitunut jokin muu väri kuin pinkki. Muut korttipohjat olivatkin sitten joulusävyissä.


-Nna-