torstai 11. kesäkuuta 2015

Raparperitorttu

Saimme mieluisia vieraita, kun lankoni perheineen tuli kylään. Siitä ilahtuneena leivoin raparperitortun.


Raparperitorttu

pohja
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

päälle
7 dl pilkottua raparperia
4 rkl fariinisokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää voisokerivaahtoon muna ja jauhoseos. Taputtele taikina voideltuun vuokaan. Osan taikinasta voi säästää päälle murustelemiseen. Ripottele pinnalle raparperit ja fariinisokeri. Paista 175 astiesessa uunissa 45 min. Tarjoile jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai jätskin kanssa.

-Nna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti