maanantai 13. huhtikuuta 2015

Vauvan maitokiisseli ja äitin vanilijakiisseli

Jotkut ruoat herättävät erityisiä makumuistoja. Meillä äiti tekee aina välillä vanilijakiisseliä, joka jäähtyy juuri sopivaksi pakastemarjojen kanssa. Pirpanan myötä olen käynyt aina välillä yöpymässä lapsuudenkodissani, jolloin haluan yleensä aina sitä iltapalaksi. Kiisseli tuli mieleeni, kun mietin, kuinka ottaisin kananmunan osaksi Pirpanan ruokavaliota.


1 dl korviketta tai äidinmaitoa
1/3 kananmunaa
1 tl perunajauhoa.

Riko kananmuna ja ota siitä noin kolmannes kattilaan. Lisää joukkoon maito ja perunajauhot. Vispaa kaikki ainekset sekaisin ja kuumenna niin kauan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Lisää marjat, tarkista lämpötila ja tarjoile vauvalle.

Jotta loppu munasta ei menisi hukkaan, voi kokkaaja keittää myös itsellensä kiisselin. Tämä on minun versioni kiisselistä, en ole tullut kysyneeksi äidiltä, kuinka hän sen tekee.

2,5 dl maitoa
1 rkl perunajauhoja
2/3 kananmunaa
1 tl vanilijasokeria
sokeria maun mukaan

Vispaa maito perunajauhot ja kananmuna keskenään. Kuumenna seosta sekoitelleen kunnes se pulpahtaa. Lisää vanilijasokeri ja tarvittaessa sokeria maun mukaan. Lisää marjat ja nauti heti.

-Nna-

2 kommenttia: