perjantai 6. helmikuuta 2015

Rukiinen mustaherukkavaahto

Internetin ihmemaata selaillessani huomasin, että joku oli tehnyt mustaherukkavaahtoa. Se on vähän kuin vispipuuroa, mutta ruisjauhoista ja marjoja ei keitetä. Linkin takaa löytyy alkuperäinen ohje, minun versioni on taas vaihteeksi mukautettu.


5 dl vettä
2 dl ruisjauhoja
200 g mustikkahilloa
2 dl mustaherukoita

Kiehauta vesi ja ripottele ruisjauhot joukkoon samalla sähkövatkaimella vatkaten. Anna seoksen hetki jäähtyä, jonka jälkeen vatkaa sitä sähkövatkaimella niin kauan, että se vaalenee ja muuttuu kuohkeaksi. Soseuta mustaherukat, jonka jälkeen lisää ne ja mustikkahillo joukkoon. Tarjoa maidon tai kreikkalaisen jukurtin kanssa. 

-Nna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti