lauantai 28. syyskuuta 2013

Vauvan nahkaliivi ja karvatakki

Yhtenä vapaapäivänä minun teki hirveästi mieli ommella. Katselin suuresta käsityölehdestä kaavoja ja tuijottelin kangaskaappiani. Päätin kummitädin etuoikeudella ommella Minille epäkäytännöllisiä vaatteita. Ensimmäisenä syntyi tekoturkikesta karvatakki. Ohjeesta poiketen lisäsin malliin myös korvat. Koko on 68 cm ja ainakin vielä liian iso kummipojallemme.


Toinen vaate jonka tein puhtaasti siksi vain koska voi, on nahkaliivi. Tämä on tehty samalla kaavalla kuin takki, tästä on vain jätetty hihat pois. Päälinen on ruskeaa lampaannahkaa, sisällä on etupuolella tekoturkista ja takapuolella vuorikangasta. Tein liiviin myös irroitettavan kauluksen, joka on neppareilla kiinni.

 
 -Nna-

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Pannumyssy

Olen varmaan pari vuotta miettinyt pannumyssyn tekemistä. Joskus jotkut noinkin yksinkertaiset asiat vain jäävät tekemättä. Tänään minulla on vapaapäivä, joka piti käyttää erästä oppikirjaa lukien. Klassisesti silloin kaikki muu alkaa tuntumaan kiinnostavammalta. Aikaa meni kokonaiset 10 min siitä, kun keksin alkaa ompelemaan siihen, että minulla oli valmis pannumyssy.

Itseasiassa pannumyssyn kangas on kevättakistani, jonka sain juuri viime viikolla valmiiksi..


-Nna-

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

karamellisoidut minttuananakset

Kesällä olin juhlissa, jossa joku teki ihania karamellisoituja anaksia grillissä. Tänään tuore ananas oli hyvin halpaa kaupassa ja siitä se ajatu sitten lähti.



1/2 tuore ananas
1/2 dl sokeria
1/2 dl tuoreita mintunlehtiä
25 g voita
(1 rkl konjakkia)
 
Kuumenna kattilassa voi ja sokeri. Sekoita koko ajan. Kun väri alkaa muuttua kauniin vaaleanruskeaksi, lisää ananakset ja halutessasi konjakki. Pyörittele hetki kattilassa niin, että ananaksesta lähtee hieman nestettä. Lisää mintun lehdet ja nauti.
 
-Nna-

perjantai 20. syyskuuta 2013

Lisää unipusseja

Innostuin niin kovasti tuosta edellisen postauksen unipussista, että niitä syntyi kolme lisää. Yksi lähti postin mukana kohti Savoa, jossa ystävämme olivat saaneet poikavauvan.



Miniäsiskoni juuri eilen sanoi, että heillä ainakin unipussi on toiminut hyvin. Mini J tuppaa potkimaan peittoa pois nukkuessaan, mutta unipussissa voi potkia kaikessa rauhassa ja pysyä lämpimänä samalla.


-Nna-

perjantai 13. syyskuuta 2013

Unipussi tilaustyönä

Ystäväni Pörsis, joka on vielä muutaman viikon myös työkaverini, pyysi minua tekemään serkkunsa tyttärelle unipussin. Toiveena oli, että pussi olisi joko vaaleasävyinen tai retrohenkinen. Myöskään pinkkiä ei saanut olla.

Kaapista löytyi vanha lakana, missä oli tahra keskellä Ouvan häiden jäljiltä. (Olimme käyttäneet sitä morsiussaunassa ja laitteneet kukkia, joiden päällä Ouvan piti istua. Helma kuitenkin oli ihan kunnossa ja siinä oli kauniit pitsit. Lakana sai sisällensä vaalean keltaista trikoota. Kiinnitys käy kätevästi neppareilla. Olen edelleen aivan ihastuksissa noista nepparipihdeistä, ne on tosi kätsyt.


-Nna-

tiistai 10. syyskuuta 2013

Öljyyn säilötty basilika

Kesän mittaan basilikapuskani ovat rehottaneet hienosti. Olen vähän koittanut niitä kuivata, mutta se ei taida olla se paras keino säilöä sitä. Yrttitarhan sivuilta katsoin erilaisia tapoja säilöä yrttejä. Kokeilin tätä yksinkertaista basilikansäilömistapaa. Laitoin basilikanlehtiä purkkiin ripotten väliin suolaa. Lopuksi täytin purkin oliiviöljyllä. Ohjeessa käsketään säilyttämään purkki viileässä, mutta meillä ainakin jääkaapin vihanneslokerokin saa aikaan sen, että öljy jähmettyy. Joku sellainen viileäkaappi olisi varmaan kaikista paras tämän säilömiseen.



-Nna-