maanantai 9. joulukuuta 2013

9. joulukuuta, Mätihyytelö

Jos joulupöydässä on mädin ystäviä, voi kokeilla mätihyytelön tekemistä. Itse en pidä mädin suussa tuntuvasta koostumuksesta, joten tästä ei tullut minun lempiherkkua. Aviomiehelleni tämä kyllä maistui.



60 g siian mätiä
1 prk kermaviiliä
2 rkl sitruunamehutiivistettä
1 rkl limemehutiivistettä
3 rkl punasipulisilppua
3 liivatelehteä
mustapippuria
suola
tilliä
persilijaa

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 minuutin ajaksi. Silppua punasipulia aivan pieneksi hakkeeksi. Laita kulhoon sipuli, kermaviili ja mäti. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää tuoretta tilliä  ja persilijaa silputtuna joukkoon. Kuumenna sitruuna- ja limemehu kiehuvaksi. Lisää joukkoon puristellut liivatelehdet ja anna sulaa. Lopuksi lisää neste ohuena nauhana kermaviiliseoksen joukkoon. Anna olla yön yli jääkaapissa. (Itse laitoin hyytelön astiaan, joka oli vuorattu tuorekelmulla. Siitä oli helppo kaataa se tarjoiluastialle.)

-Nna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti