maanantai 16. joulukuuta 2013

16. joulukuuta, Jälkkärivuori

Tämä jälkiruoka on täydellinen sokeriöveri. Ajatus lähti siitä, että ystäväni halusi piparkakkujäätelöä. Hänen miehensä halusi jäätelön vatkattuna. Ukkonen halusi siihen valkosuklaata ja minä muistin Safkaa kirjassa olleen jäätelövuoren ohjeen. Tämä on saanut inspiraation siitä, mutta ei ole uskollinen alkuperäiselle ohjeelle.

8:lle 

Vanilijajäätelöä (2 litraa)
Marenkeja (2 pellillistä)
Piparkakkuja (1/2 tuubillista)
Valkosuklaata (levyllinen)
Kermavaahtoa

Pilko jäätelö paloiksi ja lisää ne monitoimikoneeseen. Vatkaa jäätelö taikinakoukulla pehmismäiseksi. Aina välillä kannattaa ottaa jätskiä sivuilta takaisin keskemmälle. Kun koostumus on hyvä, lisää pienityt piparit joukkoon ja käytä konetta vielä hetki. Laita osa raastetusta valkosuklaasta jäätelön joukkoon.

Sitten aloitetaan tornin kokoaminen. Laita pohjalle marenkeja, niiden päälle jätskiä, marenkeja jne. niin kauan, kun niitä riittää ja tuloksena on kiva keko. Koristele keko kermavaahdolla, piparinpaloilla ja valkosuklaalla. Nauti.

-Nna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti