maanantai 7. tammikuuta 2013

Chilipiirakka

Löysin koneeltani kuvan ja ohjeen chilipiirakkaan. Olisiko ollut niin, että tämä tehtiin Puutyötytön valmistujaisiin tässä hiljattain. Muistoissani on kyllä tunne siitä, kuinka paistettavan chilin haju sai silmäni vuotamaan ja aina välillä piti lähteä pannun äärestä muualle hengittämään. Lopputulos kyllä palkitsi sitten paistajankin.


Chilipiiras (27 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan)

2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl ohrajauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
75 g voisulaa
0,75 dl vettä
1 dl emmental-raastetta

Täyte:
5 kpl tuoretta chiliä
2 sipulia
200 g fetaa
250 g kirsikkatomaatteja
75g emmental-raastetta
½ ruukkua ruohosipulia

munamaito:
4dl maitoa
3 munaa
pari rouhaisua pippuria
1 tl timjamia
2 tl lipstikkaa

Sekoita kuivat aineet, lisää joukkoon juusto, voisula ja vesi. Laita 175 asteeseen paistumaan 10 minuutiksi.

Poista chileistä siemenet ja silppua ne oikein pieniksi palasiksi. Hienonna myös sipuli ja kuullota chili ja sipuli pannulla. Laita ne piirakkaan alimmaiseksi. Päälle tulee murennettu feta ja sen päälle halkaistut kirsikkatomaatit. Ripottele päälle Emmental-raaste ja saksi ruohosipulia pinnalle. Lopuksi kaada munamaito joukkoon. Paista uunissa 175 asteessa noin 30 min.

-Nna-
 


2 kommenttia:

  1. Minäkään en meinaa henkeä saada, kun mieheni paistaa chilejä :)....mutta syödä voin kyllä...ah ihanaa :D

    VastaaPoista