tiistai 18. syyskuuta 2012

Sienipihvit suppilovahveroista

Kävimme äitin kanssa sienestämässä ja saimme ihan kivan saaliin suppilovahveroita. Olen joskus lisännyt sieniä lihamurekkeeseen ja jauhelihapihvien sekaan. Nyt sitten uskaltauduin kokeilmaan ihan kokonaan sienistä tehtyjä pihvejä, jotka olivatkin varsin maukkaita äidiltä saatujen perunoiden ja punajuurten kansa tarjottuna.



Sienipihvit
300 g esikäsiteltyjä sieniä
1 dl korppujauhoja
1 dl kermaa
1 sipuli
1 kanamuna
suolaa
pippuria
voita

Paista puhdistettuja sieniä kuivalla pannulla ilman rasvaa niin kauan, että niistä lähtee ylimääräinen neste pois. (Tämän jälkeen punnitsin vasta tarvitsemani sienimäärän). Kun sienet on esikäsitelty, silppua ne hienoksi hakkelukseksi. Laita korppujauhot ja mausteet turpoamaan kerman ja munan kanssa. Kuullota sipulit voissa pannulla ja lisää ne sienten kanssa taikinaan. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista ne kauniin ruskeiksi pannulla voissa.

Vinkki: jos pihvit eivät tahdo pysyä kasassa, voi ne esikypsentää mikrossa (1-2 min täydellä teholla) ja sen jälkeen ottaa pannulta väriä ja makua.

-Nna-

3 kommenttia:

  1. kannattasko lisätä kananmuna, niin pysyis paremmin kasassa ? Täytyy kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Sitä oli kyllä joukossa, en näköjään taas nopsaan näpytellessä sitä ole tuohon laittanut ohjeeseen, mutta sanallisesti siinä näkyy. :)

    VastaaPoista