perjantai 21. syyskuuta 2012

Gazpacho

Tässä eräs päivä kävin kummieni luona maalla. Näin sadonkorjuuaikaan sain myös kotiin tuomisia. Kassistani löytyi tomaatteja, kurkkua ja chiliä. Kun omalta parvekkeelta löytyi vielä paprika (jonka taimen sain keväällä samaisilta kummeilta) ja äitin valkosipulia kaapista, ei ollut vaikea miettiä mitä tekisi ruoaksi.



Kaivoin esiin Safkaa kirjan ja sieltä Gazpachon ohjeen. Kirjassa on myös ohje avokadotahnalle, jota voi keiton kanssa tarjota, mutta itse jätin sen tällä kertaa tekemättä.

Gazpacho

800 g kypsiä tomaatteja kaltattuna tai laadukkaita säilyketomaatteja
1 punainen paprika pilkottuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/2 kurkkua kuorittuna ja paloiteltuna
1/2 chiliä viipaleina (siemenet poistettuna)
muutama tippa Worcestershire-kastiketta
1 rkl punaviinietikkaa
2 siivua päivän vanhaa vaaleaa leipää
1 1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 dl oliiviöljyä

Laita kaikki ainesosat kulhoon ja aja sileäksi sauvasekoittimella. Laita tunniksi jääkaappiin, maista. Lisää suolaa tarvittaessa.


-Nna-

3 kommenttia:

  1. Puuttuuko tuosta joku sana

    1 1/2 tl sulaa
    mustapippuria

    VastaaPoista
  2. Ainesten puolestahan tuo on selvää salaattia. :) Varsinkin kun niitä ei edes keitetä.

    VastaaPoista
  3. Anonyymi, kyseessä on siis suola. Näköjään tällä kertaa yhden kirjaimen puute muodosti siitä aivan toisen sanan. :D

    VastaaPoista